DIALOG DIRI DEWI

Kerja Bertimpa-timpa


[tudung dh ke depan, spek dh senget sbb ngntuk, okeh.gerak balik umah, wt keje kt umah je la, VIA-HENSET CIKAI]

Alhamdulillah. Kerja datang bertimpa-timpa..
Maksudnya, masih lagi orang perlu kan kederat aku ni untuk buat kerja lagi.
Bak kata owang puteh, “You’ve been recognize man!” =)
mendapat mood positif hasil absorption dari MrFinal’s spirit sebab dia selalu kata bagus kalo ada kerja yang kena buat. Thx, for always being my positive thinker starting from my obsession of work since my practical trainee timer till now. haha sian MrFinal, terpaksa dgr waktu aku putus asa dan waktu aku gembira tentang kerja.

Yeah now, everything that i dream on, it burden me right now. Banyak kerja yang perlu aku capture. Ada yang relate to my work. And dah tentu-tentu ada yang out of my work’s boundaries. Kadang-kadang aku jumpa my Domestic Snr Manager, hmm let me call him as MSML, ngadu pasal kerja yang out of my boundaries tu yang International Snr Manager kata (let me call him as KI), “Eh, Shura U boleh buat la”. Kerut kening MSML bila aku tnjuk kerja tu. MSML soal aku balik kenapa aku yang kena buat..  Aku geleng pala la…  Then MSML  senyum smbil cakap kt aku, “You are the chosen one” .. cehh! dh mcm lagu Maher Zain pulak. Mari la aku bpikir positif,might be, KI mahu aku approach to something new and bring up that experience to another stage. Yeah!!

Too many thing need to prepared and i’m just like loosing hope. Whenever dah nk give up, tetiba datang light from nowhere yang datang membantu. eceh…
tp ne srius, since i have to attend a meeting with client and truly, there still some details yang still x smpi kt aku, and i have to work  hard on it. But the miracle is, there are many of my seniors helping me out on how to captured on the presentation. X kurang juga ada yang mahu tolong tgk kan apa yaang aku nk present. I lives in people surrounding me yang luvs to help each other and luvs on helping people to be more confident to faced the reality of work. Phew, this coming meeting will be held among senior people in Oil n Gas. And me? ada pengalaman cetek jek kalo nk compare dengan dowang. tp, ttba aku rasa citer hidup aku skang ne, dh mcm citer korea “Pasta” yg tak kenal erti jemu nk timba ilmu dalam kerja. Bersemangat okeh!!  Fighting!

Advertisements

2 thoughts on “Kerja Bertimpa-timpa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s