DIALOG DIRI DEWI

Hey 143!!


Location: Home
Mood: Tintong-1 hand handle the DSLR, another hand pose x hengat
Listening to: Aku Berundur-Syeera
Watching: Tiramitsu @Tonton
Playing: DSLR

Hehehehe… aku asyiklah teringatkan kesah 143.
Aku dapat kesah ni di novel dan mula lah bercerita ngn my soul brothers. Cerita pada Lan die gelak-gelak. Cerita pula Bobo lain pulak reaksinya..

Ekceli, ini kesah 1 minggu yang lepas. ..Kesahnya begini, balik dari mnonton wayang di TGV Tebrau(ini aja yang dekat ngan rumah kami). Bobo sms aku ajak tgk wayang, bila di tya brapa orang? n jawapannya bertiga. Maksudnya ni mesti ada Lan, sebabnya, Sham skang bz ngan loadout platform dalam masa yang sama dia kena capture byk benda penting tuk di bawa ke India. X kan nak keluar berdua ngn Bobo kan? (kah3 ada crita d sebalik kesah keluar berdua). Muvee yang kami tonton aritu-Season Of The Witch .. errr aku pon dh lupa tajuk nya. Aku ngn Lan suka jalan cerita tu, tapi Bobo cakap crita tu karut. Tp okeh la cerita ni sebab x nampak Bobo tido. Kalo x, hey! wayang tu jadi hotel 2jam dia… tido dengan enak btul. Tapi, tu kalo jalan cerita x best n penat sgt. Pernah 1 tika dulu, masa ktowg pergi berlima. Hati kata, nak tengok wayang tapi akal n badan ktowg dh penat. Akhirnya, wayang tu jadi hotel ktowg. Datang sana tdo beramai-ramai dalam 1 row. Ngantuk x leh handle dh tu.
Ishhh! aku nk crita pasal 143 la. .Ok sambung balik… Ohhh maka, sambil nk ke kereta, aku bcrita pasal kesah tu kt Lan. Lan sentiasa la melayan aku sambil ketawa-ketawa. Then oleh kerana naek dgn Bobo, dia kata nk tdo dlm kete jap, aku mula bukak crita 143 kt dia. Sambil mata die lelap, tp die masih lageh balas apa yang aku cakap. Itu Bobo yang aku kenal.. Walau mata die lelap, ko cakap ape je la. Dia akan reply.. Then, bler dh refresh sket, start kereta n gerak balik ke PG. Mle la aktiviti tekateki tekatekuk.

Aku: Bo, tahu x 143.
Bobo: (gelak besar dia, sbb dia slalu ckp aku jiwang) I LOVE YOU
Aku: ooo tahu ek.. (nmpk sgt aku lmbt matang ne baru tahu)
Aku: haa tapi tahu x, 1437
Bobo: haa? ada 7?
Aku: aah ada….(sambil eksen2.. tu pon thu dr novel)
Bobo: ape eh? ( dan mula stat teka…. smua salah)
Aku: I LOVE YOU FOREVER … hahaha shuweet kan … aku thu dari novel…
**Dua-dua pon gelak x leh handle.. sbb rasa geli geleman..
Bobo: tahu x 14324?
Aku: haa? ada 14324… (aku teka-teka smbil Lan gelakkan)
Aku: aahh ne mesti tpu kn?  eh3…(cuba meneka dan meneka lageh)…..
Aku: I LOVE YOU SO MUCH!!!! yeah!!!!!
**aku, bobo, lan. tegelak2 lageh… rasa sronok men teka teki
Bobo: 14327834?
Aku: dah r! jangan nk mereka-reka lageh… hahahaha
** akhirnya, kami pulang dengan rasa hepi.. sweet moment. .

p/s: We’re not perfect. Any of us. We make mistakes, we screw up but then we forgive and move forward..

Advertisements

6 thoughts on “Hey 143!!

    1. hai sab! dari crita 143 ne ngn ko…

      baek crita kesah kesah HAKAK…

      OMG! die gler sarkastik.. nnti we, seat together n gossiping around k… aku bnje ko makan…(taktik spya ko dgr rintihan hati ini. kalo ckp phone or chat , x ckup kne f2f la). hahahaha.. btw, i think her feel not secure seh! ntah hape2…

      Sab miss u 14324!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s