DIALOG DIRI DEWI

Hello 2011!~

Salam 2011 everyone!!! Lambat seh wish kt sneh. Di malam ambang countdown newyear, i’m not alone but not count down for 2011. Ashura Abdul Razak, busy menolong Lense N Roses menembak tuk malam berinai. Majlis Solemnization, pada 31Dec2010, bersambung ke tengah malam kerana ada acara memotong jambul baby dan di ikuti majlis berinai.Fuhh! Bertukar-tukar baju, n sayang jika baju tu x sempat di capture. Banyak sangat!!! Encik Halimunan, nanti kita x yah baju bebanyak ek, BAJU NIKAH, BAJU SANDING, BAJU OUTDOOR, BAJU POTONG KEK..aik banyak jugak..boleh la tu ek.. hahaha.. ada orang lageh banyak tau. hahahaha..  Akhirnya, balik pagi jam 2.30 pagi. Dan esoknya, 1Jan2011 diikuti dengan majlis bersanding n outdoor. Alhamdulillah rezki Lense N Roses.

Hey! 2008 tahun terbaek, 2009 juga tahun terbaek, 2010 lageh lagi terbaek, semakin hari semakin banyak yang aku blaja.Tapi tahun 2010, mmg tahun pengembaraan. Hello! aku dulu gayat naek kapal terbang kot, sampai dh selalu sgtt tiap2 bulan naek, jadi x heran. klaka okeh. biasa ah orang kampung.. Then, blaja naek chopper, atau bahasa aku panggey dulu2 helikopter.. pon x heran. blaja naek bot mrentas arus tgh laut ke daratan, pon  x heran dah. Then duduk di tengah2 lautan, yang aku sorang ppuan, dan yang lain lelaki pon, dh jadi x heran. Blaja btul2 erti hidup, blaja btul2 erti susah. Beljar disiplin kn diri. Belajar tentang pentingnya keluarga. Beljar menadah telinga dengar cerita-cerita mama bila dapat kol darat. (sebab jarang dapat kol). fuhh! terasa cm dok oversea . hahaha.  Entah, aku menjadi diri aku, dan antra sahabat dan keluarga, aku pilih keluarga dulu.

Aku bersyukur punya sahabat-sahabat yang sentiasa menasihatkan aku, walaupun jauh, tetap rindu. Sahabat-sahabat di sisi, selalu menjadi family sendiri. Tegur bila perlu.Kadang-kadang jadi pakar motivasi pon ye. fuhh!!! 2010 banyak merealisasi impian aku.Kalau nk dicerita, 2010, byk juga aku bjln ngn kawan-kawan. Gathering shabat2 negeri sembilan yang 9 thn x jumpa. gathering ngn gegurls. mlepak ngn my soul brothet kt Universal Studio Singapore.  N many more okeh.

Tipu, kalo kata, 2010 tak ada masalah. ada juga masalah yang dihadapi, tapi dapat di tangani dengan bantuan orang-orang tersayang. Alhamdulillah, Allah tetap tolong aku, walaupun kadang-kadang aku lupa DIA. ish bukan kadang-kadang, selalu lah..  Azam 2010 aku, mahu menjadi manusia berguna. Nampak nya, aku dh jadi manusia berguna pada sisi manusia, tidak di sisi Allah.  Maka, azam 2011, dari segi kerjaya mungkin tak ada peningkatan. aku rasa lah..  Kalo nk peningkatan, kena carik keje len ah.. Tapi aku hope, tahun 2011, Allah Akan sentiasa bantu aku dalam semua perkara.  Banyak sangat aku mintak kt Dia x malunya.. Aku hope, everything will be okeh. Insyaallah.  Uish. aku x mo bina banyak sangat azam di 2011. Sebab aku x nampak apa-apa azam yang perlu aku  bina.

Ok. Gtg, Salam. Have nice day all!~

Advertisements

4 thoughts on “Hello 2011!~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s