DIALOG DIRI DEWI

Malasnya DewiHati..

Hai Genks!!~
Salam…

Uih.. Rasanya, dah hampir sbulan lebeh dewihati x pi laut dah. Kerja di sana dah tamat tau. Even Shell, ajak join dowang lageh.. duh! x boleh!! komitmen saya masih di kompeni merah putih yang tchenta ini.. Walaupun dh almost a month kt darat, n boss assign to do bidding yang ade my part tu. He saids, almost 90% dh dpt. Insyaallah akan dpt la kami pojek tu!!!! Yeah2. kalo dapat, pojek tu akan di fabricate kat another yard.Yard kami lageh 1 die Telok Ramunia. Perghh jauh tu….

I already see the org chart. Hahaha… aku based di pasir gudang & telok ramunia… so ada pegi blk la…  hahaha.. aku rasa excited sgt…tp dlm masa yang sama.. aku MALAS. ish… bukan sbb ape.. aku tpaksa baca kontrak yang tebal tu… then refer kontrak len lageh.. perghh… x ke rabak mata aku ni.. so, dgn alasan p beli spek mata baru… sbb power dh brubah.. hahaha (wek2 alasan)… berbalik pada kontrak td, haaaa aku tpksa kluarkan requirement based on kontrak..  at first, aku x baca.. aku men taram jek.. ttba aku nk la baca kn, baru aku sedar.. kita kne plan keje kite.. damn! wt keje pon x btul ko ashura!!

hahaha… so, tpksa mula blk…

knpe aku ckp aku malas? sbb asal aku bc kontrak jek. aku terkeras kt ats meja… aku tido dlm duduk.. perghh tbaek btul ah.. tu blom aku wt table tu database aku.. itu pon leh tdo.. keji btul.. hahaha.. then bilik aku adalah bilik hotspot. sbb rmi btul datang blek aku singgah bawak gossip. so, wt keje tu.. skjp jek tekunnya.. akibatnya, aku bawak keje blk umah… konon2 tenang la.. wt keje kt umah.. huuuu!~ malas ttp malas.. dan aku memikirkan cmner aku nk wt keje cpt2…tp, nk wt cpt2 pon wt pe… thn dpn pojek tu baru masuk.. huhuhu… tp aku dh aim, aku nk wt cpt3…. spya, aku leh tolong owang yg wt pojek india skang ne… sian tgk dowg keje byk… hey2.. aku cuti smggu mulai esok… so, leh la aku siapkn keje aku mana yg ptut.. wuhuu!~
asyik2 citer pasal kejekn? nk wt cmner…tu jek cter yg ade.. hahaha…

p/s: lupa, ada 1 port lepak vintage kt JB.. layan seh duduk ctuh …smbl mnum kopi..

Advertisements

4 thoughts on “Malasnya DewiHati..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s