Uncategorized

Hepi KULI Day!~

Salam…
hai everyone!~ uih.. syok naa smua owg tgh bcuti2 di ujung minggu..
Btw, ladies n boy.. Hepi KULI Day for yesterday..
Sorry lmbt wish beb! Semalam bz ngn aktiviti ujung minggu…
Maka penggulungan progress for a week pon bermula… Lambat la wawa wish to uols.
Kepada yang masih belajaq, x pa… x lama lageh ade gak celebrationnya,  STUDY WEEKs! EXAM WEEKs!
Wahhhh… serem wawa … Maklum la, I takat blajaq degree ja…  T_T
Yang x kije tu.. dok umah tu… x pa, kumpul pahala tolong mak ayah ye… lageh besh!!~

Owang swonok bcuti di ujung minggu..
Aku masih lageh bekerja… Nak wt cmna, carik rezeki beb…
Demi sesuap nasi.. cheewaah! (adek aku ckup x suka kalo aku ckp poyo gneh..huhu)
Xpe, kerja tu pon 1 ibadah kn.. ibadah dunia..Nnti kt akhirat, aku nk claim pahala ngn tuhan.. AMIN…
Dalam apa kerja yang kita wat kene ikhlas… Baru la berkat..  Ayat, ni petikan daripada ayat abang aku, dulu-dulu.

1MEI 2010,  adalah sambutan kedua aku di alam pekerjaan..
Sambutan pertama dulu, time aku masih bergelar praktikal student(sila refer sneh)
Alhamdulillah, sambutan ari kuli aku tuk tahun ni, aku sudah bergelar pekerja gilo nak mati bekerja..  =)

Hurm tapi arine aku cme ada rasa x syok…
Sebabnya, aku ada marahkan seorang pekerja dari company len, die dh wt keje salah, die salah kn org lain…
Aku slalu tgk dia wat cmtu… Dan arine, he keep put his damn ass to other.. Aish mulalah, aku bsuara tggi dan marakan dia…
At the end, aku nmpk muka dia brubah. Hmm dia sebaya ngn ayah mungkin.. Dan aku berasa bersalah pada diri sndrik.. Dan Uncle itu..
Sebab x dapat kawal emosi arine..  Aku cme pkey.. Esok aku nk mntk maap kt dia.. Hmm But,
Sometimes, It seems i dont know what to do with this people.. Kita dah tego cara baek..
Tapi tetap wat salah n belit2 kata salah owang len tuk lps kn diri… Cme aku rasa, tindakan aku tu, dari segi kerja.. its okeh tuk tego dia.. biar dia tahu silap dia..
Yela, kerja dah lama, dh berpengalaman … x leh la wt silly mistake..
Mara aku ni kt dia sebab kerja.. afta kerja okeh jek balik…
Mara sebab kerja… x pe kn?? Hurmm…

Cme aku tngiang2 ape yg mama slalu pesan kt aku..
Setinggi mana kita, jangan pandang rendah kat org lain.
Jangan Biadap. Jangan Bahasa…

Tp, mama ada jugak kata..
Kalau mara sebabkn kerja , x pe.
Semua tempat pon mcm tu.
Tego bila salah..

Well,  x pe la.. sok aku p wat baek ngn dia.. bawak kan yougurt tuk dia…
Hmm.. mata dh berat neh…
X tido lageh..
Ok Nyte Smua…
Nak mimpi hadiah ape nk beli tuk mama sempena MOTHERS DAY!
buhbye then!~

-dewihati @ wawa-
2 Mei 2010
0205hrs
F23 Complex, MIRI-offshore

Advertisements

2 thoughts on “Hepi KULI Day!~

  1. helideck …, yup!!!
    tp helideck ne lom commission lageh…
    helideck pon nk kne commission.. bawu leh landing … sjk2 duk commissioning… ngn printer2.. aku commission kn….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s