Uncategorized

27 MARCH DAN 31 MARCH

 

hehehe… ape cer kawan2 semua.. hope smua ok2 aje di mana juga tempat korang berada ye… aku? aku kewl2 aje..
aku asyik tersengeh2 je bler pandang kalendar.. ape tidaknya, 31 March?
tarikh keramat aku turun ke darat…  Oh ya, x lupa.. epy besday tu tnee haris.. masih lagi di ingatan tarikh itu.. hee!~

sebenarnya, aku teringat conversation IM aku ngn sabrina..
sabrina: shuwa2.. ko tahu ada ape sabtu ni?
aku : haaa tahu2… ade AF.. aku tgk citer tu…
sabrina : ishh bukan.. cbe ko ingt2 balik..
**aku cuba berfikir dengan giat lageh. sabtu ne.. 27 march**
aku : eyh sab! besday ko ahhhhhhhh!!!!!!!
sabrina : hihihi…

hepy belated besday sab.. wink2.. perghhh aku pon dh reti wink2 cm sab.. hahaha..
sab, aku x sbr tggu SEPTEMBER ko ne… weeeee!~

di sebalik 27 March ni, ade sedikit kekesalan. korang dh tahu dh pasal aku mngomen pjg2 kt fesbuk pasal kes 27 March..
aku dh kcewa dh 1 mggu sblom tu.. sbb aku x dpt p MTEST. aku kcewa la gak.. sbb kali ne aku dh prepare.. ye la ngn beli buku sgala bagai.
nk di compare thn lps, aku ngn x prepare, n skdr sjer2 apply.. aku p test ngn bbekalkn ilmu mathematic aje.. dan bukan insak sgala bagai.
dan aku pergi test tp x dpt pergi interview. aku siap kol pihak berwajeb.. knpe aku x dpt.. dia kata aku lps jek tuk test tu.. tp tuk interview x leh sbb aku lom konvo..
SEDEH GUA!

tapi kali ne, ttba slps aku naek laut, dauh luqak swuh aku tgk mtest nye panggilan kedua… aku cek2 nama aku ada..
aku tahu pada 26 september.. even kalo aku balik dr laut ke darat, blom tntu aku akan dpt tiket flight ke senai.. kompom2 pnuh.. x kn aku nk blk awal2 pagi 27 tu ke jb.. kelamkabut smua.. hurm
Ceit! sedeh tuhan jek tahu… aku pon x thu knape aku meleleh air mata dpn abang2 kt sneh.. abang2 kt sneh pon mlayan aku nangeh. hehehe.
malu jekkk! pagi2 buta aku dh kol mama.. nangeh2. mama pon kewl2 kn aku… then abang2 kt sneh yg bz2 list kn kelebehan kerja as skarang..

klaka.. dowg smgt nk bagi aku smgt.. bler aku dh okeh2.. dowg smua sebok panggey2 aku cikgu..cikgu x  menjadi.
fifi pulak kata aku skdr mengikut2 along aku jadi cikgu.
bro! bukan bro.. as per last year, we never discuss to apply KPLI.. and it ends up… i knew, he apply it..
x pena pon nk bjnji2 bersama2 nk wt sesama.. but tahun ni again, aku rugi beb!

so, aku mnulis kronologi ape yg aku dpt bler apply KPLI… rezki aku bukan kt sneh… yup!
tapi nk sedeh wt pe kn? baek kita hitung kesyukuran , bukan hitung kesukaran kn????
2009- apply KPLI, attend test.. x dpt p interview(sbb blom konvo)
2010-test pertama , nama aku x de..
2010- ttba wujud test kedua? erkk!

x pe la bukan rezeki. allah x pernah menjanjikan hidup ini tidak pernah susah. dan aku, terima dengan redha.
kalo aku rajen, aku apply lagi..
tp allah tu tahu ape yg tbaek untuk kita.. aku akan btaw tuk next entry..
sumthing yang aku x expected. i’m just smile when i get it!!!

cek2 duet kt akaun… hoyeah2! duet elaun offshore masuk… tangan ne gatal nk membeli sumthing d pc fair persada.. 2-4 april 2010..
pc fair d persada ye…  hehehe.. wait for me.. last year, i go there wif along..  teman die beli laptop bawu die..
tahun ni, my turn pulak grab sumthing kt pc fair persada.. hehehe.. cant wait no more… ari2 tgk maybank2u.. geram2…

so, dis holiday.. aku nk rehat2 duk umah… x mo g ane2..
nk rest2 kt umah… nk blaja masak… n jahit langsir tuk umah bujang aku…

so, adios kawan2.. jumpa d entry yang laen ye!
muuuuahhhhxx!

Advertisements

4 thoughts on “27 MARCH DAN 31 MARCH

  1. 1:16amAmr
    oit

    ko dah bc dewihati
    1:15amsayalaa

    lom

    kenapekah?
    1:16amAmr

    ade sebut pasal ko

    make.. gua pon.. masuk lah, dan bace lah entry ini.. teeeettttttt.. full stop.

    1. afeee…
      ko nk aku ulang ayt khiriyah dlm abp ke?
      “ooo rupanya.. blog saya ade pminat…ade juga yg mnekan2.. smbl buzz2 di IM, skype bla2.. dsb..”

      huuu!~ for d second time, ko kne dgr ayt khiriyah version dewihati..

      buat si pengadu, time kaseh sbb maseh mbaca blog saye!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s