Uncategorized

AKU X DE GAYA YUNA KE?

tgn gegar budak mngkp gmbr ini.. spoilt gmba gua.

pergh… aku rasa, aku x de gaya yuna upernye… mungkin sbb aku x pki slendang yuna kot…
mggu ni , aku ada wt aktiviti menolong mama di kedai… banyak gak slendang yuna aku jual…
bila ada owg tya, cmner nk pki…. pergh… gua klentong cara pemakaiannya…konpiden tu perlu..
and akhirnya.. banyak gak slendang yuna aku jual… tapi, tu bukan critanya… as usual la.. mukadimah jek smua tu…. hahaha…

sebenarnya, aku rasa ramai owang keliru ngn identiti aku.

  • pertamanya, mereka suka keliru dengan nama aku.

ada yang panggil aku zura,
ada yang panggil aku sura,
ada yang panggil aku sapura(name pndeknya pura),
ada yang panggil aku cik nur,

dan akhirnya aku malas amek tahu… aku pon layan kn jek… lantak kowang nk panggey ape..
tp cik nur tu cm ayu jek kn panggilannya.. hahaha.. i ske.. i ske… dh cm citer nurkasih pon ye…hik3..

  • keduanya, mereka gemar meneka2 secara x betul
    1. abang pramugara slalu panggil aku puan…
      cthnya:
      abang pramugara: puan, do you prefer coffee or juice?
      ** muhasabah diri: mayb die nk appropriate la kn.. dgn panggey puan… x pe3…
    2. pakcik teksi senai airport ke pasir gudang selalu ingt aku student poli @ pekerja kilang
      cthnya:
      pakcik teksi :adik nk student lagi ek? nk balik poli ye?
      aku : x de la pakcik. saya dh kerja… nk balik kota masai…
      pakcik teksi : oooo… adik kerja kilang mana?
      aku : haa kilang ?? x la pakcik.. saya x kerja kilang….
      pakcik teksi: adek kerja mana?
      aku : saya kerja kt sime darby.
      pakcik teksi: Ooo…. awk dr KL pergi meeting ye?
      aku : x la pakcik.. saya dari Miri. saya kerja kt sana. (dan suasana terus senyap slps itu)
      ** muhasabah diri: berpakaian la senonoh kalo balik dr airport.
      (walopon, anda terasa nk sempoi dgn membawa gitar.. x stylo okeh..)

    3. kawan-kawan mama yang singgah membeli baju di kedai mama selalu ingt aku kerja gomen
      cthnya:
      customer: awak anak mas sita ek?
      aku: ye makcik. makcik kawan mama ek?
      customer: aah .. kak long dh abes skolah? ( ayt owang kampung yang masih d guna pakai smpi skang)
      aku : dah.. saya dh keje dah…
      customer: ni cuti la ni?
      aku : aah cik..
      customer: awak keje kt mana?
      aku : saya sbnrnya keje kt p.gudang tp laaa ni kne p miri skjp..
      customer: ooooo keje ngn Polis Marin ek? cawangan ape?
      aku : ???? errr x la makcik..
      customer: dah tu keje ape?
      aku : saya keje kt sime darby. ( dan makcik tu wt2 tanya hrgga baju yg dibelek2nya)
      **muhasabah diri : owang melayu banyak sgt bertanya. dah bertanya suka meneka2 lak tu seblum dpt jawapan.
      owang kata, byk bertanya x sesat jln ek? lantak dowg la…

    p/s: aku apply KPLI lagi. tp kali ne x dpt.. mungkin rezeki besar menanti di sime darby .. insyallah…
    p/s: ain.. i’m sorry not replying ur sms & not coming to kuantan..truly sorry..

Advertisements

7 thoughts on “AKU X DE GAYA YUNA KE?

  1. Blog walking.. Hehe.. Actually da lama nampak blog ni dr kamal tp tetiba arini tergerak hati nak singgah.

    Nice blog n cite post ni agak menarik.. =)

    ps : certain org melayu mmg camtu.. xpe, dorg nak bermesra sbnrnya.. haha..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s