Uncategorized

Dewi P Mtest~

INSAK & SPM BUKU DEWI~

wuhuuuu~ lama aku x menulis kt ruangan Suara Hati Dewi neh….
byk mnde bole dcritakan.. tapi aku mahu crita ttg kepergian aku ke MTEST…

Yosh~ bermula dengan ngada2 mengisi borang MTEST… sehingga la.. ari jumaat lps, aku tkjut beruk.. sbb nama aku kne p MTEST d JB.. seb baek naaa aku cek ari jumaat tu… mle la ari jumaat tu.. aku rs serba slh nk p ke x… akhirnya, smua owg kt opis kata, apa slh nya p try jwb kn??? kcuali mohd najep sarlan yang bising2 kt aku, sbb curi pluang owg len yg btul2 nk p jd ckgu… Lek r.. p test, lom tntu dpt p interview kn…

Nk p mntk cuti 1 hal gak… sbb ari sbtu tu jatuh pd minggu bekerja… yosh~ terketaq2 aku p mntk cuti kt Head Of Department(HOD).. die geleng2 pala ja.. hahaha.. time p carier fair kt UTM pon, dia dh ckp.. awak ingt sime darby x de keje ke??? hahaha… kne ade plan bekap kn?? then,1 ari, aku blank, mmkey kn sok nk jwb ape… x pena ade experience beb!  aku x  btaw mama pon… tp dh lewat2 mlm bawu btaw.. hahaha…

Balik2 kerja je.. aku gerak ke JB.. crk skola tu.. spya sng r.. sok nye aku leh twus redah jek… perghhh…sesat2 aku… then, bajet leh la crk cth soklan MTEST…. haram!! smua dh abes…

ai…. smua dh prepare.. aku gak last minute bwu tahu… tp hati ttp cekal..  aku cekau jek buku INSAK (inventori sahsiah keguruan .. erkk btul ke ayt ne????) ngn buku math spm…. bajet nk stdy cket..alih2 blk umh twus tdo.. pg2 tu.. bwu wt ltihan….

math x de mslh… verbal pon insyallahx de mslh..even mengelirukan…english… aku taram ja… yg prob tuk aku… analatikal laa… ape jdh soalan zoo… gaajh r.. bruang r… kangarooo r… ponin den!!
Dewi p Mtest

sekola dewi p mtest

yg ptg, aku poyo ngn kasut heel aku… ngn spek rabun bwu aku… gaya nk lebehy kn??? hahahaa.. tp ttp klh… ade owg heel lg tggi dr aku… aku p drive sensowg pg tu… then smpi2 sana.. aku dok dlm kete r.. mls nk poyo2 p duk dpn kelas tu kn.. then tnmpk la.. 2-4 owg dh praktikum matriks aku… huuu~  yg ptg, persaingan mmg sengit…. tp kalo aku dtakdir kn jd ckgu… mesti aku jd ckgu otai.. abes r anak murid aku… kalo aku x dpt ke interview slps ne… mksdnye, rezki aku… ada di sime darby ne, x pon, d bidang laen.. yoshhh~  aape2 pon, doaakan la aku dpt mlgkh ke interview, nk mrasa interview ckekkk….hik3… da~

p/s: ahaks~ gmba aku jwb test, ade ckgu tu snap.. fokus kt aku jek…
jangan tpedaya ngn gaya saya… gaya saya jek lebehy!!!!! hahaha

Advertisements

10 thoughts on “Dewi P Mtest~

  1. wahhh shuwa nk jadi cikgu ke??hehe…abih anak murid sume t..=p
    akak kt pon de amik test tuh…semangat die cite psl gajah kangaro sume tuh…huhu..
    sape g dak praktikum kt yg nk jd cekgu tu?? =p
    ~ganbatte ne shuwa-chan!!

  2. to sayalaa:
    bgtu la crita nye incik sayalaaa…. hik3….

    to KakNoi:
    dh ade gaya ek??? ish3… shuwa tgk luck la kn, shuwa ne, ade unsur2 besi.. bkn unsur2 kertas.. x bleh jd ckgu ne…

    to yatiesakurachan:
    yatiiii!!! mish u.. ngn yati la.. shuewa x jmpa ageh… ritu, smpt jumpa ezah, farid… n sape2 ntah~ n then… nmpk rmi tul dak KMJ… huuu~

    to gee:

    ala geee, aku bwu p test.. lom tntu lps nk p interview… hurmmm.. tggu la masa nnti…
    tp ati kuat, ckp x dpt jek….

    to ain:
    beb~!! snggup ke ko??? nnti aku ajo anak ko jd ape karang… len yg ko nak.. len yg jdnye….

    to ‘narumi:
    ish… nnti aku dh jd ckgu… kalo jd r.. aku cmpak kamera smua…. dh x men amek gmba dh…..

    to moon:
    thnks beb!

    to emmasz:

    mtest tu, Malaysian Teacher Selection Test..
    ai.. seperti org mana neh?? huu~ we only fwend maaaa…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s