Uncategorized

DEEP CONVERSATION

dsc02248malam itu..
panggilan disambut dengan gurauan..
kau ketawa.. aku ketawa..
mungkin kau x menyangka..
disebalik ketawa itu, aku punya “deep conversation”
“deep conversation” kita lakukan dengan santainya..
kau melawak… aku ketawa..
kau ketawa.. aku ketawa lagi..
kita ketawa, ketawa.. walaupun topik yang dibualkn itu serius..

aku rayu kau. aku pohon dari kau.. hormati kputusan dr aku kali ini aja..
kau bilang pada ku, “kalo kali ini aja, lps ini?? suda tak ada..”
kita ketawa bersama-sama dengan “deep conversation” itu..
kau tanya.. aku tanya..
kau tanya.. sampai aku terkedu untuk menjawab..
aku mohon kata putus..
kau bilang “tunggu”.. “nanti”..

sms dari mu ku terima..
kata putus suda terjawab..
aku tangis syukur pula… sensetif benar hati ini…
buat kali terakhir, aku buat panggilan terakhir..
ucapan terima kasih ku ucap kan padamu.

terima kasih kerana menggembirakan hari-hari aku..
terima kasih kerana memberi pengalaman hidup untukku..

ko sekadar “hurmm… erm…..”
tergelak kecil aku mndengarnya…
kau kata “suka la tu?”
aku menahan tangis aku…
sambil ketawa riang … ku bilang.”suka…..”
hahaha.. aku pretend lagi..

kau sms aku..
mengharapkan kita boleh berkawan seperti kawan yang lain..
ku harap kau faham..

“rasa sayang itu, takkan berubah menjadi kawan”
hahaha… klise sungguh ayt itu.. tp itu aja yang terpikir di minda aku..
kita harus ingt dalam hidup ini, tiada butang REVERSE…
andai ada… x perlu la aku lakukan “deep conversation” ini..

aku bukan x menghargai sebuah ikatan..
mungkin kau masih x faham apa yang cuba aku sampaikan..
biar la kau mahu tafsir aku sebagai apa pon..

terima kasih kerana mengungkapkan sukar untuk melepaskan aku…
sukar lagi hati aku untuk melepaskan kau..

namun,
aku masih mahu kau tahu…
terima kasih kerana hormat dengan keputusan aku..
maafkan aku… kerna mungkir janji… selamanya yang aku dan kau  jnji…
x menjadi selamanya….
maaf…
maaf…
maaf…

selamat berbahagia bersama si dia..
jangan kecewa kan dia lagi…

-shuwa-

p/s :
andai tersermpak dengan kau di mana-mana…
aku x tahu untuk membahasa kn diri aku apa….
aku? saya ? kita?? shuwa? errrrr…
kita x akan berjumpa… x akan… andai berjumpa..
mungkin aku menyumpah2 diri aku sebab keluar rumah pada hari itu…
hahaha… gurau jek laa..
andai terserempak… aku akan senyum pada kau..
dan terus berjalan tanpa turning back lagi…
kau mahu aku turn back?
jika kau brani berdiri dpn aku dengan mengatakan kau
“single..”  & sebenar-benarnya single….
baru aku akan menyapa kau…
hahaha.. keji sungguh statement neh…
joke ok…
idup kau.. idup aku… tiada lagi link lagi…
“primary key” or “foregin key” suda tiada..
terima kasih kerana memberi aku perpisahan secara baik….
aku masih x pecaya ape aku dh wt…
end~

Advertisements

20 thoughts on “DEEP CONVERSATION

  1. hahaha….
    beb.. aku pon tgh layan yuna beb.. 1 album tu aku ada….. tp lagu “dan sebenarnya” tu aku suka gilaaaa!!!! deeper conversation aku kasi rank no 2 laaa after “dan sebenarnya”

    nk nyanyi sket r….

    “oh bulan
    jangan layan diriku lagi
    pabila,
    air mata membasahi pipi
    dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
    pabila,
    kau bersama yg lain

    adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
    yang masih bersemadi untukmu
    dan sebenarya ku mengharapkan
    di sebalik senyuman mu itu
    kau juga merindui aku

    ku enggan
    berpura pura ku bahagia
    ku enggan
    melihat kau bersama si dia
    oh ku akui cemburu
    telah menular dalam diri
    pabila
    kau bersama yang lain

    adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
    yang masih bersemadi untukmu
    dan sebenarya ku mengharapkan
    di sebalik senyuman mu itu
    kau juga merindui aku

    pabila kau merenung matanya
    ku rebah,
    jatuh ke bumi
    di saat kau benar-benar mahu pergi
    seperti ku bernafas dalam air
    adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
    yang masih bersemadi untukmu
    dan sebenarya ku mengharapkan
    di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku
    oh”

    opsss terhabes plak nynyi….

    p/s: eh tasya… ko online 24 hours ke? aku bawu jek post ntry ne.. cpt tul komen..

  2. to jajan:
    hahaha…. lu pkey la sndrik..
    aku pon x tahu nk definisi sedey ke x…

    yg pasti..
    apa yang aku buat bersebab…
    bukan saja-saja…

    setahun beb.. aku memikir2.. membina kekuatan untuk bckp.. aku tahu “dia” mmbca entry ne..

    so, as ko ckp…
    gembira dalam kesedihan ke?
    sedey wt2 gembira ke?
    atau
    saje nk wt org bace tersedehy ke?

    ikot pmbca la.. kalo lu mahu sedehy… lu sedehy la sorg2.. kalo lu mahu gmbra… lu gmbra la sorg2… ada aku kesah? hahaha..

    aku menjdi x berperasaaan…. yosh~

  3. apekah ini sajak atau sketsa monolog diri? Simptom2 kemerengan dan mungkin juga kemurungan menghambat diri dikala kamu dibius chenta..

  4. as cliche as this may sound…”if u love someone, let him go, if he comes back when u least expect it…then he’s forever yours….”

    sudah terjadik pada aku wei.. maka aku percaya ayat tu memang benar banget.

    stay strong shuwa!!!!!

  5. to Sayalaa lala lalala:
    hahahaha…. beb… kau cmpur dgn tajuk lagu yusri KRU ke? ini bukan sajak.. siapa yng kata sajak.. sudah terang lagi bersuluh.. ini sudah tntu… monolog dalaman… masih waras… suda mampu tersenyum.. cpt2 crk tmpt praktikal tu.. jangan asyk memilih sgt k…..

    to summer:
    banget? sab skang dh pndai spell sgala words indon dgn btul… bgus sab!
    anyway, no matter what i do, i just want him to be happy..x mo lagi datang kan masalah pada dia.. since him is happy…. set them free..
    let them do, what they want…

    by the way, kadang kala menjaga hati sendri itu juga perlu~

  6. akak shuwa..
    cam same kes dgn nana la pulak.. im propose break wif a major reason..which i could’n mention here.. hehe..
    pe pun.. ~
    kalau ade jodoh tak kemane kan kak..
    hihi..
    this entry = nicely done=)

    “true love is not alwayz end wif heppy ending.. its simply have no end..”
    dah byk kali gune prase ni.. bosan pulak.. t nana cai phase lain la kak.. hihi

  7. shuwa, td aku xde idea nk ckp ape. skrg pon. tp aku nk ko tau. aku sgt syg ko, aku xske bile tau ko sdih2. aku harap ko xsdey2 lagi. aku tau ape ko rase. n kalo bleh aku xnak ko rase prasaan tu. tp ko lbih kuat dr aku. aku pn xtau cmn ko bleh face ngn mslh ni.

  8. to nana_arizona:
    erk..

    “this entry = nicely done=)”

    akak tulis apa yang akak rs.
    taip ang then tkn butang send……

    akak cuma nak dia bahagia jek bsama si dia. tnpa perlu kontek2 akak lagi.. rs bslh kt awek die yg tlalu mendalam…. andai akak ade dtmpt awek die… akak btul2 frust!

    well, hope, kalo awek die bc entry… die bole maafkan akak…tu jek..

  9. to ain:
    beb …. x yah riso laaa…
    aku ok…

    srius!

    mungkin masa untuk aku mengorak langkah..
    membuat kputusan dh tiba…
    walopon , bukan dia yg buat kputusan, tp aku….

    aku hope.. kputusan ini adlh terbaek… setahun aku mencari kekuatan untuk bckp sndri…
    selesai…

    kami akhiri dengan aman…….

    pernah kau dgr?
    kalo kita berada di kawsan yang dekat, berdepan2 umpaamnya, tapi kita tepekik2 selesaikan mslh..mksdnye… hati kita suda jauh.. sejauh kekuatan jeritan tu…

    tapi kalo kita selesai kn scra aman.. mgkn masih dkt hati ini…

    hahaha… poyo jek ayt tu…

    jnagan wiso… aku ok beb!!!

  10. haha..aku pn suke dan sebenarnya..sempoi jek die nyanyi..cam mls2 gitu..tp sume lagu die sedap ah..sume same rank je bg aku..kihkih

  11. ade kah ini antare serpihan cerite yg ko nk cerite kt aku jumaat haritu tp malangnye aku x nk mendengar???
    weeekkkk…tetibe aku kene jangkitan virus bahase skema…aku pon stuju no turning back..satu hubungan ssh untuk di ubah jadi lain melainkan sadakallahhulazimmmm…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s