Uncategorized

AKU?

aku dh dpt CELCOM BROADBAND…
aku akan update pasal internship di ari pertama n sebagai nya esok..
arine.. aku x bleh update r… byk keje nk wt…
n esok?? aku kne btolak seawal 650 pagi…ke SIME DARBY ENGINEERING – ENERGY..

KENAPA?
sebab.. rmi gler brebut parking
aku tahu… SDE sblh jek ngn Tanjung Puteri Resort..
tp, aku nk parking kete btul2 dpn SDE…SDE  sgt besar ye..
mlas aku jln jauh2.. aku bleh tdo dlm kete slebehnye..

THEN?
kne touch card biometric.. n touch our jari telunjuk kt gate yg ala2 LRT nye mesin tket tu.
kalo kternye nye kad biometric tu… which is contactless card tu… x sama ngn finger print kter…. perghhh…
mesin tu akan berbunyi2… smua outgoing akan dcatat masanya d dlm database comp.. which we call as duty sheet..

hehehe.. x leh men2 ngn mesin tu.. die jujur! hu~
buat adik2 nk wt PSM.. pergh.. ok laaaa nk blaja wt system neh tuk psm… koding contacless card i dh ade k…
koding tuk insert ke data dlm card i pon dh ade… cme kne blaja lebehy sket ttg fingerprint…
perghh….pjg suda ntry aku…

smbil2 wt system esok, kne p mntk signature sape2 yg dr department aku as ice breaking.. tp bukan laa cm ice breaking kt skola…
department aku ada 168 org, tuh blom tolak y p DOHA laa.. ntah ape2 tmpt lagi… tgkkk! pjg suda ntry neh….

nnti aku crita pnglmn 1st day aku n pojek yg akan aku n sab handle.. PETRONAS punya … tkut!! cuak!!  meh baca lagi>>
aku hope leh wt sama ngn sab.. tp mungkin kne wt sowg2.. sbb dh ade tmplate yg bleh d refer…
mungkin aku ngn sab ade pojek masing2..

ade 3 words yang berlegar di dalam pala aku di SDE drpd owg SDE :

“ADAPT LEARNING IS ABOUT ASKING” – mr burn
“SENTIASA ADA JALAN DALAM SEMUA MASALAH” – kak niza
“HERE IN SDE, YOU HAVE MANY CHANCES TO SHOWED YOUR CAPABILITY, WE MAY ABSORB YOU TO OUT TEAM IF YOU PERFORM WELL & NOW U SHOULD NOT TURN BACK, MACAM MANA TASKS YOU DPT TU SUSAH KE, U SHOULD FACE UP.. THIS IS REALITY WORLD” – mr mohd shah
“BAGAIMANA AWAK MASUK KE SINI? USAHA AWAK SENDIRI… SIAPA YANG BERI? ALLAH!!” – abg tarmimi

aku akan berusaha sedaya upaya, mungkin dr zero.. who cares? as long, kita mahu usaha.. effort itu mesti jelas…
adakah aku kuat smgt? insyallah… tuhan ada bersama aku… dsmping doa & kata2 perangsang… dr kawan2 yaa

di lain masa aku update lagi…

gewdluck tuk smua kwn2 yang baru start latihan industri..

p/s: aku akan upload gamba nnti… aku nk tdo.. mls pkey ape2…

Advertisements

13 thoughts on “AKU?

    1. to mr ak :
      ye ak…. nnti aku critakan pengalaman aku d department comissioning tu… mmg la aku x sehebat engineer ke site… tp,
      ingatlah… setiap manusia.. punya tugas-tugas masing yang bleh d anggap kritikal.. wuhuu~

      p/s: ttgu2 bler la mr ak nk p keje offshore… bleh pesan brg mcm2.. wuhuu~


      to delinda :

      wah! aade owg x sabar la nk tggu aku hapdet. aku punya mslh nk upload gmba tu.. sbb tu aku jd malas… pergh.. tag dr ko lagi.. banyak nye aku berhutang tag..

      to Nonoi :
      ish kak noi.. ade plak beza2 kan saiz kompeni..
      ape2 pon yg penting, usaha dalam menghadapi msalah yang mendatang..
      teringat shuwa tentang 1 ungkapan,
      “BETAPA NIKMATNYA KEJAYAAN SETELAH MELALUI KESUSAHAN”

      to belle :
      ok jek… as long as ko nk gne tuk membantu carik2 ape info kt tenet.. n peneman d kala sunyi cam aku neh…
      hik3… x de la laju cm broadband lan kt umah tu.. tapi boleh la gne tuk google2 ape yang ptut.. cthnye, google resipi…
      apa yang nk dmasak arineh… hu3.. gila google! hu3

      to lin
      wah! my ex roomate dkt makab neh.. mrangakap homeroom yg sama kt maktab…
      ye laa dh stat.. aku masuk awal dr pada dak2 intern yg kne p site kt SDE..
      thanks alin for d wish~

      to ‘narumi :
      u r rite bro! n now tgh ade promotion modem yang bleh skali masuk mmc card which means, modem kter leh jd pendrive…
      pergi rebut2.. hu3… pergh..narumi skang tgh gler javascript.. gambatte neh zul kun!

      to summer :
      aayoooo sab! on dat day, bengkak2 sbb aku men tenet lama sgt mlm td… lmbt tdo~ hu3.. giler r.. bawu tahu broadband aku dh activate.. dr tdo. aku bleh ngadap laptop…
      pergh gler keyboard juga~

      to mOOn :
      hahaha… naseb jek tu.. kalo broadband aku x dak lagi aritu..
      x denye aku hapdet.. aku nk ltk gmba2 payah ne moon… lmbt gler die upload…. perlu ke aku wt ntry x de gmba? aish….

      to jennyto
      hehehe.. thanks my dear mjsc-rians~ pergh… makin ramai dak maktab aku melilau2 ke blog aku…
      ye shuwa akan berusaha selagi terdaya jen! jen tu, kat indonesia! harus tabah ye! kuat smgt k.. blaja d negeri org…
      bawak blk AFGAN! saya kangen bangat sama dia!!!! geren gtuh~

  1. wawawa.. dlm sehari da byk info & knowledge kan!
    BEST kan.. even mmg penat..huhu.. ;P
    penat2 x kesah.. yg penting each day we gain new knowledge & improve ourselves! insyaAllah..
    untung shuwa dpt praktikal kat big company camtu..hehe..
    kaknoi @ company kecik je.. ;P;P keke

  2. dah x yah wat new entry pun xpe.. da complete entry ne haha…

    anyway tuk belle.. celcom broadband tu pakai pakej… yg 68 hengget speed die just taraf gprs makne nye up sket dari dial up. kalo nk sdap pakai yg 90 lbeh tu tp pastikan coverage ade 3g baru kaw2 laju..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s