MASA DEPAN DEWI

Internship Pasir Gudang Pula..

surat-intern

surat untuk DEWIHATI

yaa.. arine 21st Nov adalah tarikh terakhir kwn2 aku berLatihan Industri..
tahniah kawan2.. kamoo sdg menuju ke alam pekerjaan pula.. aku? aku baru nk berlatihan industri… x saba2 rsnya.. mahu d gelar budak intern.. Yosh~
ape ye perasaan menjadi budak intern? huuu~

ok2.. mari membaca dgn pnjg lebar >>>

sblum mndpt ssuatu tmpt untuk di intern, di Uni aku yg bertuah ini.. kami perlu anta sndrik sgala resume, cover ltter.. n mcrk tmpt intern sndrik.. bukan sprt sesetengh U yg perlu tick2 jek sbb pihak U dh sediakn byk tmpt…tmp LI mreka.. U mana kah?
LU PKEY LA SNDRIK.. hahaha…

yosh~ malas menceritakan pjg lebar lagi.. ok..mari aku ceritakan ttg tmpt yg aku pleh untuk intern ini… d dlm list tmpt LI aku.. aku peh d sneh… untuk berLI dsneh perlukan interview.. aku di interview..semasa tgh tggu bas d tepi jln… wktu tu dh nk raya.. wuhuu~ ape die tya ye? smua bkaitan .NET n SQL.. yosh~ seb baek aku leh jwb… sbb PSM aku berkaetn tu smua.. yosh~ n pihak sana ckp..akan inpom samada aku dpt atau x… hehehe… aku dpt..syukur alhamdulillah… berkat pertolongn mamat… aku swuh die tolong tgk2 kn fax aku…wuhuuu~ tawaran itu pada september aritu.. kputusan bole LI ke sana adalah 3 ari sblum har jadi aku..itu yang aku anggapkn hadiah plg bermakna…. elaun akan dtrima x banyak.. yang aku harapkn, smoga aku blaja banyak perkara d sana..
intern-offer intern-cuti

cuti sepanjang LI hanya 2 hari aja… lebehy? potong elaun..
ye la.. kita pergi ke sana tuk keje kn?
mari kerja yok!

aku LI dimana? owg kampung kata.. KILANG.. hahaha…
ye..saya LI di kilang di pasir gudang… hik3… bersama sabrina.. kbetulan….
ekceli.. aku mntk SIME DARBY KL… tp aku dtrnsfer ke SIME DARBY pasir gudang n sama dengan sab.. di UNIT yg sama.. ittew dinamakn jodoh.. x pena merancang..tuhan tntukan sgalanya.. yosh~

mulanya2.. sab ajak duk umah die.. tp aku jns mls kuar masuk umah owg.. maka aku decide tuk sewa blek..dtmpt yg sungguh asing bagi aku… aku dpt blek sewa berkat bntuan EN GOOGLE..wuhuu~

tp tuhan bantu aku lagi..
tiba2, pihak sime dtg ke UMP untuk wt interview.. and brgkut la rmi2 p interview… n bawu2 neh, snrai budak2 INTERN di sime darby kuar..
yosh~ kami digelar “APPRENTICE”.. wuhuu~ aku yang menyebok call HR.. wee~

ok..skang mari aku bgtahu kamoo2 smua.. aku akan punya 7 adik beradik dirumah bawu aka drumah sewa nnti… yosh~ welcome to my new housemate yang terdiri daripada 3 org dak mech.. 3 org dak civil.. and aku sowg2 dak comp.. yosh~

ade yg aku knl.. ade yang x.. n aku bertuah.. sbb ex roomate aku thn 1.. terpilih ke sime jugak.. yosh~ n budak maktab aku pon ada sowg….

bakal housemate aku….budak JB.. die dh jmpa 1 rumah… hanya 1km dr sime..insyaallah kami dpt… sbtu ne akan d konpomkn..walopn dh tengok2 keadaan umah..  BLEK SEWA aku? aku knsel kn.. yerp..aku lebehy rs..syiok kalo duk ramai2… bawu rs bkeluarga.. hu~ wish me luck ye kawan2? aku mahu restu dr kamu smua… buat kwn2 yang akan LI semester hadapan.. GOOD LUCK!!

*** buat rakan2 kimia yang terpaksa tinggal di UMP..kerana masalah fakulti ittew… sabar ye…. masanya akan tiba nnti…

p/s: hahaha…akan merempit la aku ari2 ke SDE..
p/s/s : smoga rezeki aku ada d sana…
Advertisements

14 thoughts on “Internship Pasir Gudang Pula..

  1. errkks!.. perlu ke hihlight statement inney?

    “*** buat rakan2 kimia yang terpaksa tinggal di UMP..kerana masalah fakulti ittew… sabar ye…. masanya akan tiba nnti…”

  2. to sayalaa aka mr wominzer :
    laaa…nnti ckp x ingt…
    aygoh..touchin la touchin…
    kasik kata2 smgt kn..ape laa..

    dis qoute
    “*** buat rakan2 kimia yang terpaksa tinggal di UMP..kerana masalah fakulti ittew… sabar ye…. masanya akan tiba nnti…”

    i am contributes to mrfinal, mr ak, emydizzy..
    my bloggie’s fwend~

  3. wehy…
    aku rilek je la lepak sini lama2…
    leh ngn kekawan lagi…
    takde hal punya la…

    cuma tak bst bila dak2 len dah takde la
    rasa mcm super senior lak..
    huhu

  4. to mr ak :
    dlooo, abg nasrul kt admin fakulti aku panggey batch aku yg x LI ne, dinosour..

    kalo ko.. nk panggey ape??? bapak dinosor? hahhaa
    ok2.. aku men2 jek

    to summer :
    ayooo…apsal rmi owg doa aku jmpa jodoh kt sime??
    neh penangan rumate2 aku..
    aaaaaa.. aku nk LI.. nk keje..

    mnde2 tu later~ hati ne milik yg laen… hahaha

    to ‘narumi :
    slmat2 jugak deh!

    to nadiahahmad :
    eh nadya.. awat ko tahu fira n masha… ko kontek ngn masha ek? yg fira tu? ane ko knl??????

  5. waaa..salam…
    bez tak li kt sime darby…
    cuti sem dpn ak nk li gak…
    tp xtaw kt maner lg…
    ingat nk try gak kt sime darby…
    ehehheee/..snang ke dpt kt sime darby

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s