Uncategorized

Dag Dig Dug.. Ah…Ah..Ah..

[lihat-lihat, aku dh pndai gne effect kamera aku.. x payah potoshop…]
ini lah reader yang akan d gunakan esok..

“Para penonton…
Bapak-bapak, Ibu-ibu, semuanya
Jangan heran kalau Dewi sedang goyang
Rada panas, agak seksi
Ma’afkanlah…

Dari itu Dewi goyang
Agar semuanya senang
Bagi yang kurang berkenan
Melihat Dewi bergoyang
Jangan marah, ma’afkanlah…

Banyak la dangdut… aduh… “Dag Dig Dug bunyi lagi..” dan lagi.. dan lagi..  Serba salah aku di buatnya..
“Dag Dig Dug” bunyi tu berbunyi lagi.. Mana? Mana datang bunyi tu?? Aduh!! Di sini.. sini.. cbe dgr betul-betul…

Ya di sini.. ku raba-raba seluruh badan aku…. ku cari-cari punca bunyi “Dag Dig Dug” getar nya kuat di sini.. sini.. ya sini..di hati ini.. di jantung ini..
Kemudiannya, ku rasa seperti ada kekecutan di badan aku.. ku rasa-rasa, kecut di perut rupanya.. ku telek.. ku telek.. x kecut pon… nape rasa mcm kecut… waaaaa… ‘SHRINK.. STOP SHRINKING MY TUMMY!!’ ishh.. cakap omputeh pula aku pada diri sendiri..  ish.. kenapa aku tiba-tiba rs mcm nk takut pula.. takut di mana? di mental? di hati? aaaaaaa…. x tahu.. x tahu…

Dah lama xrasa sebegini.. Dulu, pernah sekali.. Masa SPM, paper sejarah.. Orang baca buku sejarah, aku baca novel.. masuk dewan, soalan spot sejarah SPM d tukaa.. hahaha.. time tu, perasaaan seperti skrang ini la terjadi.. adoiyh…

Macam nk heal? hahaha… makan banyak2 ashura.. mesti ko lupa.. ya.. aku nk makan banyak2.. menu ari ini adalah “SUKA HATI KO LA NK MELANTAK ASHURA”
hurm, nk ngadu kt sape ttg perasaan ini.. ngadu kt mama? x mo! nnti mama wiso… hahaha…. ngadu kt DewaHati? Ala… die dh p knvoi ramai2.. x mo kco die bersuka ria kali terakhir bersama kawan2nya… hurm.. aku ngadu kt sneh suda…

Kawan2 yang dh pernah present PSM… hurm,bagi la aku tips2… mcm mana nk present esok.. mcm mana nk hilang kn prasaaan neh..
arituh, tasya ade ckp.. aku x pecaya. pdn mke aku..
Tips dari tasya aku dh dpt.. and aku nk kowang2 yang lain add up lagi tips2.. plzz.. since pagi2 esok aku nk present.. pheww~ kuwang dr 24 hours jek lagi…

Dgr kata, evaluator aku, sowg x de… kne la aku p fakulti arineh, set kan masa evaluator n supervisor aku , kol bape dowg nk datang… yosh~
En. Sahli, Pn Yati, En. Rahiwan.. aku bukan takut berjumpa kamookamoo.. tapi aku ada rasa seperti excited tp bcmpor perasaan pelik2… jadi aku berasa pelik..

p/s: Bila Rasaku Ini Rasa Mu.. waaaaa. x best rasa yang aku rasa skang..  tatttuuuutttt

Advertisements

16 thoughts on “Dag Dig Dug.. Ah…Ah..Ah..

  1. wa.. mase nk present tu segale mcm rase ade.. tp selawat la bebyk, tenangkn diri.. insya-Allah, sume akn berjln lancar.. Good Luck Ashura!! wat yg terbaek tau..

  2. oOo.. mcm2 rasa ek ade masa present? insyallah inda~
    aku perlukan doa dari sahabat-sahabat….

    insyallah aku akan buat yg tbaek…
    aku hanya berusaha tapi tuhan yang tentukan segalanya…

    kecil nye aku rasakan diri neh, pada tika neh..

    bole~ aku boleh!!

  3. ingat pesan aku..jgn bukak coding selagi tak disuruh..wat muke knfiden time jwb soalan..
    u go girl! hehe..cm kak ogy plak..keh2

  4. hahaha.. kak ogy..kak ogy..

    kak baby tasya, I dh “menggunakan smua ruang yang ada…”
    I dh cbe perform sehabes yang mampu.. I dh “all out”
    I cbe jd diri I, “I ade identiti I sendrik”

    hahaha ngrut~

    baek~ kalo trgkn koding tu.. mle laaaa jd haru… aku gne istilah aku jek…istilah komp aku kn bkn btull,, ske sgt wt istilah sndrik… hu~

    mke konpiden tu x leh jnji.. hahaha.. ko tahu la mke aku cmne.. wiso aku, kalo aku buat mke garang time present…hahaha tindakan luar kawal.. medulla oblongata aku tgh x btul neh..

    pergh~ istilah bio plak kuar.. pdhl dak pyhsic.. hik3

    doakn aku ye tasya~

  5. haha.. mengong entry ko shuwa.. well, goodluck.. pesan ako, denga la lagu ‘Supergirl, Saving Jane’ just before present.. mest ko rase cam supergirl, boleh present sumenyee.. haha.. inda suh slawat, ako suh denga lagu supergirl.. Go go Supergirl! Hehe

  6. hahaha… ish.. kontra neh ngn inda neh… hahaha
    baek.. smua lagu2 supergirl aku nk dgr…

    waaaaaa… kirenye, aku dpt tittle supergirl ek? eiii. ske3…. maceh mashe….~ doakan aku ye mashe~

  7. ah sudah….
    dia buat lagi dah…
    berdangdut pulak…
    ni mesti kena rasuk ni….

    *sambel baca mantera nak alihkan momok dangdut dalam badan si blogger*

    hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s