Uncategorized

Kisah 27 September 2008

aish.. tarikh ne sbrnya tarikh bermakna… huu~ sebab besday aku ngn kembar aku.. FAZURA.. yuhuuu~ big clap for us~ hahaha.. thanks la kt smua owg yg wish tuk aku.. x kire la kwn skola rendah.skola menengah.dak2 maresma mzms, kawan matriks johor, kawan2 uni aku… yg besh gilos tu…. and every big thanks tu SIR BAMBANG sebab bagi ucapan jauh dr seberang… thanks ha sir!!!

tapi len pula yg jadi pada siang harinya, aku tgh sebok2 tuka langsir raya… mngelap 1 umah.. memvakum 1 umah…mengmop 1 umah… ye r… x leh wt lewat2… sbb bz kt kedai maaa… ttba aku dgr jeritan dr dapur sbut nama aku….. akakkkkk shuwaaaa!!!!!!!!!! tiba2 aku nmpk die lari2 kt arah aku kt dpn.. aku tgh mmjt tgga time tu, aku tgk baju adek kimi basah … aku dh dpt rasakn neh, sure air panas nee… ya allah, time tu.. aku btul2 nk nanges pon ade… tgk die cmtu, tp x leh cmtu..tu smua mmbuwukkn keadaan..

aku twus bukak baju die.. aku tgk.. ade kulit2 die yg kne air panas tu. dh tcbut.. then ade glmbung2 bengkak.. aygoh~ sian aku.. die asyk ckp , “akak.. panas.. kimi ghasa panas…”… aku kata, “jangan nanges2… nnti lagi saket… jom2 masuk blek..” aku baringkn die.. aku pon ngh glabah.. hset aku, aku ttgl kt kedai… tepon umah lock plak.. ayooo!!! aku on kn laptop jap.. nk tgk siapa online kt YM.. sng tuk aku swuh die msg mama ke… kol mama ke… then aku ngadap adik aku blik.. aku twus taruk kn minyak gamat…. die sbut panas2… ye r.. kne simbah air panas tu… smbl tu aku tya2 die… nape jd cm ne… die kata…

“kimi nk makan megi.. kimi tekan air panas tu masuk periuk..kimi ghasa panas periuk tu… kimi lps kn periuk tu.. kne air panas… saket..” mula la aku mmbebel, “tu laaa.. bulan2 pose ni.. ko curik2 makan… ne bala dr tuhan tahu x? haaa kne air panas.. kalo lapa sgt… nape x mntk kt akak?” adik kimi mula nanges…. “akak.. jgn laaaa mara aku.. aku tgh saket nee… akak… dh laa jgn bising… aku tkut ngn ko… aku wt la megi senyap2″… terkedu aku.. bila adek aku ckp.. die tkut ngn aku… hu~ garang sgt ke aku?? aku ckp kt die… “akak mara2 ade sebab tau! ne curik2 makan time bln pose.. tuhan mara.. tuhan kasik bala.. haaaa lagi 3 ari nk ghaya… ko masuk la hospital..” sempat lagi aku ngaco die… die twus ckp panas2 lagik.. aku bukak air cond blek mama..nk kasik koool kn die.. stil not ok.. aku tgk bdn die mle timbul banyk gelembung…. aygoh~ aku ingt bila dh letak minyak gamat ok beb.. x ok upenye..then kimi mula tya aku, “akak kenapa x sejuk2.. asyk panas jek…” ape aku nk jwb ye? aku swuh die tgk jam umah.. aku ckp.. “haa 15 min lagi die ok la tu.. “.. cara2 nk kasik budak2 x fokus pada saket die.. waaaarghhhh…

aku pon cek YM.. aku nmpk inda ngn mashe online.. aku ym INDA.. INDA x de dpn laptop masa tu .. aku YM mashe.. ade respon… then mashe msg mama.. kol mama.. thanks sgt2 mashe… mama ckp, suara mashe cm bebudak… huuu~ thanks byk2 mashe.. mama pon kol tepon umah.. aku crita la smua mnde… mama kata jap g die smpi…. smbl tu.. kimi sebok berdoa cm nabilla crita indonesia tu… “YA ALLAH YA TUHAN KU, AMPON KN DOSA AKU.. AKU JNJI X NAKAL2 LAGI..”.. hahaha aku nk gelak pon ade.. sbb budak kecil pon x malloo nk mntk pertolongan ALLAH… ini kn kita yang suda dewasa ne, jrg2 skali berdoa pada DIA kn… hurm… aku ckp kt kimi… ko dh bc bismillah blom… pastu.. die pon bc bismillah smpi byk kali… hahaha.. aku pon btul kn… baca al fatihah.. haa die ikot jek ape aku ckp… lps tu..die leh siap smbung baca 3 qul.. aku bantai gelak.. kimi mara aku.. die ckp.. akak aku tgh saket… ko gelakkn aku… hahaha.. masa tu bawu aku sedar… adek aku ne comel… pangai die leh wt smua owg hepi jek…. huuu~ x smpi 5 min.. mama ngn ayah pon smpi… smua bwk kimi ke klinik.. makan antibiotik n ubat tahan saket… n sapu ubt krim… dr klinik.. ari2 tpksa anta kimi ke klinik.. doktor nk cuci kawasan melecur ngn ubat..

ari pertama, byk glmbung yg timbul..
ari kedua, byk kawasan glmmbung mula pecah…
ari ktiga, ade kawasan nk jadi nanah
ari keempat, dh hari raya… kulit dh OK
ari kelima, kawasan melecur dh kering…
ari keenam, dh bole sabut kulit2 kering..

skang… akux  tahu ape dh jd. yang aku tahu.. kimi tgh bersalin kulit.. huuu~ syiok die… ari2 raya tnjuk kulit mlecur.. dpt duet ghaya lebey.. hu~
p/s: mulai aritu, smua owg kt umah x leh lawan ckp mama ngn ayah smua.. ktowg tkut kne BALA… hahaha

Advertisements

13 thoughts on “Kisah 27 September 2008

  1. haa dh ok dh sab.. dis week aku blk umah… aku bg repot kt kowg k.. budak nakal kn… siap bc doa….time saket…

    “YA ALLAH YA TUHAN KU, AMPON KN DOSA AKU.. AKU JNJI X NAKAL2 LAGI..”.. hahaha aku bantai gelak….

    biar.. sampai besar die ingt tu… kalo curik2 makan time bulan puasa leh kne BALA

  2. haaaa dis week aku balik.. aku amik gmba die.. wuuu~ tasya2!!! aku dh ade kamera bawu.. cbe tgk gmba ghaya… yg ade tgn owg pegang kamera wane biru sony tu… tu kamera bawu aku… hahaha… gila ah!! 2 thun aku saba x de kamera… ko bler nk beli kamera bawu ne? aish.. x pe2.. x ble pon xpe..hset dh canggih dh.. huu~

  3. hu~ kek besday laa… bkn kek hari raya… yosh~ kek ne besh woo… bkn kek sponge.. tp kne simpan dlm peti ais.. bkn kek ice cream…tp die sedap mkn time sejuk.. kalo x cair.. wuuu~ kalo nk tahu ble kt muo kt tang mana.. owg leh tnjuk kn..

  4. cian kimi.. tp ak nk tergelak bile ko cte yg dia dok berdoa mcm nabila kat tv tu..
    “Ya Allah, selamatkan lah ak, ak janji xnakal lagi, dengar ckp mama lps ni”
    haha.. mmg pengaruh tv..
    org bersalin pon xdpt duet byk tau.. dpt brg2 baby je..
    untung la kimi tu, dpt duet raye byk2.. hehe..

  5. huuu~ tahu x pe.. pngrh crita indonesia.. yg si nabillla la tu… wuu~ ko.. kalo nk dpt duet ghaya lebehy inda… curik2 pose ek.. dlm bln pose… haaaaa…. kalo x tkut kne bala… hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s