Uncategorized

Pasti rindu berpuasa di Uni~

Salam semua… entry ini mungkin panjang…. kalo x ske entry pjg.. sila jangan baca…. wee~n pada tito & daoz.. sbb p gerak twuss..x ajak kowg.. kowg kn bz bisnes…. aku skodeng sana sneh.. smua blog, sebok crita pasal ghaya.. blog munYux.com , blog pjoy.com …. dan mcm2 blog aku kenal di alam maya… smua dok crita2.. pasal ghaya… aish.. aku masih dlm mood puasa ne.. ooopss bkn aku sowg.. malah 3 kwn yg len, yang aku mulakan perkenalan di alam maya ne jugak masih mood puasa..  bila sowg, keluarkan idea berbuka bersama… semua setuju jeKk!! lebehy2 lagi bila ade owg bermurah hati nk bnje pizza!!! hal ini berlaku ahad lepas… [entry ini aku amik dr draft aku.. x smpt nk post… aku bz sgt2..]

yeeha~ maka bergerak la kami, en garang, encik kuat ketawa /encik kuat posing encik propa actually, cik susuk n aku… kami bergerak ke kuantan berteman kn gfwend en garang.. si lisaa tu.. hahaha… seb baek si lisa muat untuk kami berempat duduki…  wah!! skema lak ai ayat aku.. kami berempat mmg byk songeh… kalo bole smua tmpt nk p.. maka conference dlm skype di wujudkan..

cadang punya cadang.. namun, smua kensel last minute…

  • nk mkn tepi padang konon..
  • nk mkn simple2 jek konon…

kami sempat tgk hot.fm kt hotlink walk, kuantan… nmpk fafau… nmpk smua dj hot.fm.. nmpk akasia.. nmpk one nation emcee.. aku tkjut. mimi one nation emcee tu tggi gilosss…. n kurusss… wuuu~

then, last2 kami knsel idea2 brilliant kami, N pleh p ECM suda~ di ECM plak… sgala tmpt mkn kne book awl2.. haaa ko!! tkjut ktowg …. bler mane, smua meja kosong… tp dowg ckp dh pnuh… rupanya kne book.. tp ktowg kn kool..  walaupun tinggal bbrapa minit jek lagi nk bbuka… hahaha.. x pe, kami pon gerak ke BIG APPLE… hu~ tasya!! aku makan big apple!!! hee~ sjer nk jeles kn tasya… tasya, ko nk dtg lps raya inpom k..

BIG APPLE , here we go, cik susuk punya idea la nee, bbuka ala kadar kt sneh…. men pleh jek donut2 ctuh… sbb mls pkey.. hahaha.. bole plak, encik kuat ketawa /encik kuat posing encik propa kata, ktowg boink.. sbb dh dudk2ngdap donut… lpe…. air tuk bbuka x de.. hihihi.. ampon..aku boink sbb mlm sblum tu.. aku tdo 2 jam jek k.. ptg tu… aku tdo 40 min kot.. hahaha tu yg ram lembab sket… sian kwn2 aku… tpksa bckp ngn aku yg boink2…

kami kmudian solat , then jmpa di pizza hut laa… sian cik susuk.. shuwa ttgl dia… cian die… sowg2.. shuwa dok gayut ngn Madam MAS… mak haku laaaaa… die dok bebel pasal adik aku.. as yg sulung ni, tmpt mama luahkn geram die.. mcm aku kire punch bag die r… tp x pe…. saya sayang mama saya… tiada tmpt laen yang aku rs boleh tenangkan hati aku, selain tengok muka mama…


ish3… aku tgk.. aku dh ngarut tmpt len… hahaha.. budak2 ni tggu aku laa nk order ape.. baekkn dowg?? hee~ makanya, kami order 1 supreme chicken’s pizza, 2 jns spageti ; (Prawn Oli, Meatball Bolognaise), salad… hahaha… smua pon pjg2 tgn…. hulur garfu kt pinggan owg len.. hehehe sharing is luving kn… wee~ smpi kenyang wooo mkn.. smpi smua tersandar.. huuuu~

lps tu, p usha2 kamera sony yg aku nk.. yang beshnye… hgga die x twun… hahaha.. tp aku ttp x mampu nk beli lagi.. x kn aku nk korek ASB aku lak?? hahaha.. korek tbg haji aku??? hahaha.. x bleh.. saving masa dpn x leh korek maaaa… maka, aku kne sabar kumpul duet.. tuk beli kamera ittew… kalo lah Gaji aku dh masuk.. mesti dh bole beli… hurm.. cdehy nyeee.. biar r… mls pkey… yg penting aku hepi kuar ngn kwn2 aku ni… syiok.. masing2 sengal dgn cara masing2.. n yang beshnye.. masing2 spoting.. bleh wt aku tgelak2. tgk pangai sowg2… uits.. dh lama x hepi.. even aku blurr ngn kowang2 nee… sbb kurg tdo kn.. tp syiok jek..

thanks to mr ak haaa sbb bnje pizza n bwk kami ke kuantan ngn cik lisa anda …. thanks juga kepada mr final sbb bnje kek secret recipe…(choc indulgence tu) & thanks tu miss emmy sbb bnje aku kek secret recipe (rasberry cheese cake)… hee~ knape mreka smua bmurah hati bnje2 ne???? tyaaa mrekaa!!!  aku mampu tersenyum sbb owg banje aku..  maceh kawan2.. for the treats.. for the moments.. x tahu pasne leh x duk gelak2 mcm tu… lps ne lepak KL laaaaaaa… hahaha. eksen2… sbb nk LI sana… lps ne mesti mcm2 tmpt sengal bole kita bersengalan k.. aku tggu kowg kt sana.. hee~

p/s: erm.. kenal di dunia maya.. x bermakna kita x bole jadi kawan kn..

sape pernah dpt kek awl seminggu dr besday dia? aku la tuu.

Advertisements

11 thoughts on “Pasti rindu berpuasa di Uni~

  1. okies2… inchik saya laa….

    cedap kek awak kasik tu… cedap nyee.. tingat2…hahaha propa lagi~ anyway, thanks r.. even dh full.. pksa diri makan…

    cik lisa ittew adlh kelisa encik garang,..

  2. to saya laa. : erkss.. ape yang is nye??

    to summer : ahakss.. yerp.. kami meronggeng bbuka pose… wuuu~

    to ak_0143 : huhuhu… kamooo laaa… kamoooo… encik garang…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s