DIALOG DIRI DEWI · MEMBER DEWI

Tuka Imej Muslimah Arr..

[dah macam star wars la plak aku neh..]
[abaikan background blakang tu.. saje nk tunjuk suasana bilik]

kelmarin Aisyah sms aku.. katanya, “Shuwa ajarkan kita pakai selendang boleh x?” wahH!! Aisyah suda mahu menjadi muslimah sejati ke? berhijab….. syukur Alhamdulillah…. aku pon reply laa…”ha bole2… dtg r.. tp shuwa  xpndai sgt tau..” aish.. orang nk berubah kita kne support kn kawan2?? tol x? haaa jawab2…

Aisyah pon datang bilik aku.. tunjuk kn 2 selendang.. 1 wane pink.. 1 wane itam.. 1 lagi kowang tahu ape?? JUBAH!!! waaaaa…. tatuttt… saya tatuttttt!! upernye tu present dr boipwend die dr QATAR.. boipwend die nk die berubah la… jadi muslimah sejati gittew!! auuuwww… I tatuttt lagii….

ajar punya ajar… last2 ktowg nye pala terbelit2 ngn slendang dh cm pocong pon ade.. hahaha… fenin2… neh r.. owg x expert.. name jek dh jual banyak slendang kt kedai mama.. tp nye… aku bkn laaa jns berpesyen2 ni.. belum sampai seru lagi nk berpesyen ngn slendang…  kmudian tiba la sesi menerai jubah n slendang… wooo… aisyah pakai santekk sgtt… sbb die kuwus n tinggi….

tupp2… si moon sbut ape ntah kt aisyah… maka, aisyah pon swuh aku plak nerai.. Ooo NO!!! sjer jek swuh aku jd model la plak….ai.. boipwend die kasik.. die swuh aku nerai plak… hahaha.. sesi verangan pon dtg…. Uiihh! mcm ni ghupe aku kalo pakai jubah… hahaha.. last jubah aku pakai, masa darjah 5.. yang wjen pakai jubah ni, mama jek… aku blum sampai seru ageh… I nak bereksperimen ngn zmn muda I ok… huu~

p/s : seb baek aku yg pakai jubah tu, kalo mashe + tasya + fazila pakai mesti dh mcm baju wedding yang kain kt blakang tu kne angkt… hu3..

Advertisements

27 thoughts on “Tuka Imej Muslimah Arr..

  1. akak, akak xbuat kelas “mari belajar pakai selendang.. Dekaaattt di hati” ke? hahaha

    oit, pose2 neh mane leh ngutuk org.. ckp nk jd muslimah sejati!! 🙄

  2. mner de kutuk r ain.. aisyah ckp gtu.. cmni ayt die….
    “nk jadi muslimah sejati..”
    aku tulis laa… ageh pon… dh ckp dh kt die nk tulis ntry ni…
    tp siyes comei jek aisyah pakai tudung… jom support mmbe!!

  3. erkss.. aku dh blurr ain ckp kutuk sape benanya.. hahaha….

    kalo budak2 kenit n comey sperti tasya, mashe n fazila tu… x kesa ane….makanya, akan bertmabh pahala pose…

    haaa tang kutuk starwars tu…. aish…. Tasya… slim suda pose anda arine kerana mmbenar kn ayat saya ittew..

  4. ishhh.. nk berjubah jugak ke?? kak noi kategori tasya, mashe, fazila.. iaitu kategori cumel2…

    tp kalo nk pakai gak.. kne kerat r kain bawh tu.. wiso jln2 tpijak.. ayoooo JATUH!! plak lps tu.. ayoooo….

    anyway, kak noi pakai ape pon lawa…. 🙂 aish.. aku blaja mengampu dr sape ni??? adehhh!!!

  5. adei.. tergelak aku baca entri bile tibe part mashe, baby, tasya semua tu.. hehe.

    senyuman ko dalam gambar tu shuwa, cam senyuman budak innocent gitu. heheheh.

  6. nape kalo pki selendang+jubah kene senyum gtu haa?? ak rase ko lg seswai pegang pedang star wars tu.. silap tgk dh mcm pelakon tmbhn cte tu.. hihi..

  7. ish SAB!!! ne bkn entry gelak2.. ko pe gelak nape??? sbnrnye, aku mmg innocent… ramai yg x tahu.. tgk dr senyuman jek owg dh tahu aku innocent…

    ish INDA! nape ko komen pasal aku senyum ni… dh sama komen cm SAB! biar la aku wt pngumuman skali lagi.. yang aku mmg innocent… haaa tgk!! INDA ko dh slimkn pose ko… sbb ko perli2 aku pasal Star wars….

    ish GEE! aku wase ko dh slh komen ni.. patutnya ckp la, “shuwa aku pon pakai jubah ghaya ni. demi boipwend I yang mahu I paki jubah…” hahaha…..

    p/s: buat ntry gneh…. ramai tul yang mngomen… ske ek.. entry cm ni… Ooo tau dah..

  8. aku komen da mlm..lpas bkak pose da…so xde selim-melimnye pose aku eh…

    ye..shuwa sbjik cm star wars..crius gua ckp lu….

    die snyum gitu bajet2 ayu sbb aku ngh kne pakse snap gmba die…wahahaha…

  9. aah.. calon carik menantu…. banyak la yati nii…. carikkn la shuwa boipwend.. nk arkitek2 yang nsem… bjaya.. metroseksual… plzzzz… hahaha.. x kn x kenai kot… yati skang kn keje ngn arkitek2 ni.. wuuu~ dh dpt, give me a call k? huuu~

  10. wah dasyat arr..
    bagus klau nak berubah..
    klau kite nak berubah tu memang senang, tapi klau nak mengekalkan perubahan tu agak susah..!!

    wah..!! jadik ustz jajan plak..hahaha..
    peh, ladies2 yg komen dan “tuan umah” x de niat ke pkai cam aisyah..?? tak kan nak kasi jwpn “seru lom smpai..”
    huhuhu…

    ayu..!! mungkin ayu tang tanggan dia yg terkepit tuu..*sambil selendang ditiup kipas angin*..
    hwaa..hwwaaa..hwwaaaaa….!!

  11. Cam dar vader versi pompuan. HAhahahaha… patut ko letak gambo aisyah yg pakai. br btol. hehehehe. Aku terjupe boipren aisyah tine dia br je jejak kaki kat malaysia dr qatar. kebetulan lak. hehehe

  12. hahaha…. dar vader…..
    kalo ko nk tahu.. star wars kn…. aku x tgk pon… hahaha…..

    ko ngn narumi sbut name plek2.. tpksa la aku google… lps tu kuar r ayt ni,

    “owh cm ni upe dowg.. owh… ni name die upenye…”

    hahaha…. aish.. aku nk ltk gmba aisyah benanya.. tp nye, aku kn obses ngn diri aku sndrik.. so, aku edit mke aku dh r… hahaha… I LUVS MYSELF very muchh!! auuuuwww~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s