MASA DEPAN DEWI

Offer Internship.

Khamis lepas, aku btul2 kcewa x dpt intern kt 2 tempat… Tapi aku pujuk kan hati ne.. Supaya jangan la kcewa2.. ish.. cikit2 kcewa.. cikit2 nanges..No..No.. No.. hu~ Tapi ade brita besh!!! Tengah hari tadi, aku dh dpt call intern.. aku dapat offer intern kt 1company tu… siap bagi elaun smua….  ish2.. aku pon bercakap ngn HR die, uih…speaking2… smpi berbelit2 lidah aku..ye r.. sampai 1 tahap tu, aku asyik swuh HR tu ulang balik die ckp…

aku : hurm… pardon please..
HR  : he.. sorry, my english not so good.. sorry if u can’t understand..

He~ aku gelak jek r.. sbb aku pon sama x gheti ckp omputeh.. yeeehaa.!

Tapi, 1 bnde jek aku pecaya, rezeki ada kat mana2… cuma andai kita percaya, masih ada ruang untuk kita… Ada lah rezki kt ctuh.. Tapi, ade permasalahan berbangkit.. tempat yang bakal aku intern tu di Selangor Science Park 1, Kota Damansara.. hurm.. mungkin jauh dr LRT dan segala fasiliti..entah.. aku pon x tahu.. aku blom accept lagi offer tu.. aku kata aku akan call die esok.. tapi aku rasa, aku nk try mntk tgguh kn untuk btaw kputusan ke die.. aku nk tggu offer yang len lu.. kot2 ada rezki len ke…

tapi aku dh search2 rumah untuk disewa ke.. blek tuk disewa ke.. kat area2 ctu.. banyak jek.. aku dh kol mama, crita ttg ne.. die x kesa.. sbb die kata tu aku yg perlu wt kputusan.. hahaha.. dh agak dh jwpn tu.. so, aku ckp laa.. kalo payah2.. aku nk sewa kawasan yang terdekat and then aku nk bawak skuter je p tmpt LI.. hahaha.. Mama x kasik la plak.. hu~ katanya, wiso ape2 yang jadi nnti.. ye la jauh dr umah.. x biasa ngn jalan la ape la.. Tapi, aku percaya.. kalo aku convince ngn mama mesti blehnye.. hahaha.. aku tgh provok moon p LI kt area2 aku gak… bleh sewa bilik yang sama.. bleh p rempit nek moto sesame.. hu~

Bila aku dh confirm kn nk p ke tmpt intern tu, bawu pihak intern akan fax kn surat intern ke unit LI.. wush2….

p/s: skali lagi, aku mohon doa dari kawan2 ye.. smoga aku dan moon dpt merantau kt tmpt owg ni.. hee~

Advertisements

22 thoughts on “Offer Internship.

  1. ish. x taw ageh pleh company tu ke x ageh wahai incik slay.. erm… nek skuter pon lom di approve kn ageh dr mem besar… huhuhu…

    incik slay… zmn skang kn… owg ensem2 x guna r.. owg2 yg kurang nsem.. malah x nsem ageh sribu kali baguih dr owg yg nsem2…

    hipotesis nya ialah : “semakin hensem lelaki ittew, semakin buwuk pangai mereka..”

    incik slay ni kategori mana? nsem ke? x nsem?

  2. haha.. tasya mmg prasan neno2 tu ensem di matenye.. huhu.. kota dmnsara tu dekat ngan umah auntie ak.. kat stu byk apartment sng nk cr umah sewa..

  3. kehkehkeh…. tuju kt sapa tu ?? kikiki. gelak jahat… ish kt blog x leh jahat2 sgt…
    btul jugak tu tasya.. x pe.. ko dh dpt pakcik neno2 yng nsemmmm bangattt.. geren gtuh… hu~

  4. haaa maceh sab.. ish.. blom tntu p ctuh.. tp aku dh dpt smgt dr kwn2.
    mashe cme ckp, extend kn offer tu.. n call company len3.. tuk konpom kn.. dpt ke LI ke compny len.. then bawu accept offer company tu.. aku x kesa pon LI ane3.. di mana ada rezki… ke ctuh la aku p…

  5. ye ke inda??? makin semngat aku nk siap kn PSM nee.. nk LI kt belah sana…. huuu~ inda.. aku makin malas nk siapkn psm.. tp kne siapkn gak.. sbb aku dh ade aim bawu… nk p LI… hahaha…

    dh la tmpt tu dkt ngn mcD… tpksa la aku blaja mkn mcD

  6. psm siap dulu, buat betul2…….
    ni dok main ja…..
    x nak bg nasehat lg, nnt kater mmbebel lak……
    huhuhuhu………

  7. kompeni tu nk dak wt .NET…. tp ade gak die buat networking… wehy pjoy.. ko dh ade tmpt lom? area2 kota damansara.. aku tahu 1 tmpt.. tp tmptnye kat dataran sunway.. ape2 pon YM aku r..

  8. hahaha… cafekuktem nee… ala gura2 jah… shuwa ageh ske owg neshat shuwa…. siyes3. sjer jek nyakat saing2 ckp membebel…. alaaaa….

    nk cafekuktem ingt2 kn shuwa slalooo ye? hu~ macehhhh.. doakan shuwa dan psm shuwa sentiasa ok sokmo… hu~

  9. hehehe.. gudluck .. pep0n..kat mana2 pon sama je la yg… yg penting.. ilmu yg kita perolehi kat tmpt LI…
    ekceli lg beshh klo jauh dr umah..sewa umah sdiri..exprience… 😉 wpon susah tp yg penting pengalaman tu~~.. kan..

    p/s: semoga dpt sv yg rajin banje gak…kekekeeke *bahagia d tempat kje*

  10. hik3.. kak noi… shuwa malas tggu calling internship yang len.. shuwa dh accept dh company tu td.. nnti kalo ade ape2 hal pasal nk carik2 umah ni.. shuwa tya opinion kak noi leh??

  11. kat kota damansara ekk..hmm..kaknoi x familiar ngn tmpt tu yg..tp klo nk mintak opinion leh je~~ pasal apa2 je.. 😉
    da accept ekk.. so skrg ni nak cari umah la kan..

  12. to mashe : aah ek… carik dkt ngn umah ko.. bleh tumpang basuh baju pki mesin basuh umah kooo… hahaha.. mati munzir mara aku….

    to kak noi : haaaaa..shuwa nk add x smpt2 add….

    to ak_0143 : yerp.. decision dh bermaen2 dlm otak..cmenye… nk tggu2 kot2 ade tmpt len yang bkenan di hati… wuuu~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s