DIALOG DIRI DEWI · MASA DEPAN DEWI

Internship Call

kowang still ingt x crita pasal internship aku tu.. sila refer d sneh.. aku ekceli bawu post senin aritu.. ok, di ingat kn skali lagi…. aku post… bkn by email… then td dpt kol tadi.. aish kul 9 pagi..

di saat2 aku tgh surfing… aku tgk nombor dari kawasan Muar… hahaha.. aku ade apply byk tmpt.. so, Muar pon aku apply, if incase, tempat len x dak tuk aku, sng aku duk Muar… mrempit p LI… hu~

aku tgk la nombor tu mcm nombor Muar.. aku ingt mama kaco aku pagi2 ne… yerp! mak aku ske wt spot check kalo aku bgn lewat… hahaha… dh besa2 pon kne gtuh.. tp td bukan mama.. die x gne telepon office.. tu owg dr tmpt LI…. warghhhh… histeria aku… aku jwb tepon tu bsuke2 suki aku.. hahaha.. ampun!

then owg tu ckp la die dari mana n sbut pasal internship yg aku nk apply tu…. die kata soryy.. 2 kali die ckp sorry.. berhemah btul akak tu.. malaysia masih kaya ngn budi bahasa.. i likeeee! tapi nye, aku x kesa pon sbb tmpt tu bkn tmpt yg aku aim… sjer jek menghantar banyak2 surat… hu~ tapi yg x beshnye.. aku dh rasa cuak… die kata….

akak tu : dik. mintak maap ye.. tempat kami dh 10 org apply praktikal. x de kekosongan..
aku       : owh.. terima kasih cik..
akak tu : minta maap ye.. sebab dh penuh.
aku       : ye2 … x pe2..terima kasih ye sebab beritahu..
akak tu : perlu ke saya reply surat ni
aku       : x pe.. abaikan pon x pe.  [hahaha ptutnye kne reply gak… aku wt rules aku]

hahaha… x kesa ane.. tapi wiso la plak.. ghamai gak ek.. owg apply intern.. ish.. owg tu nk inpom aku sbb dh pnuh.. bagus2.. mle2 aku pkey, x dpt suda … awat p kol2… pari2 belah kanan aku ckp, akak tu niat baek, die x mo aku ttggu… hehehe… x pe la.. x de rezki kt ctuh.. kt tmpt len ade.. insyallah..

trauma plak aku nk angkt tepon pasne.. ye r..1st call dh x dpt… aku mohon ptolongan kawan2 aku, sila doakan aku dpt tmpt LI ye…terima kaseh… wiso la plak… aish… x pe2. blehnye… negatif la ko ne ashura…

wehy doakan skali aku layak bentang PSM.. memang encik sahli x cakap aku perlu present…. tapi aku nk present gak.. kalo x.. aku kurang konpiden wehy… doakan aku ye…. ish.. banyak sgt plak aku mntk tolong dr kowang…. hee… dats what fwend for kn??

okies.. gtg.. nk p sarap woti ngn teh o panas.. cedap nyee…

haaaa tingat aku 1 mnde,

semalam aku dpt YM dr owg misteri..dia kata die DR LUV… if u r DR LUV, aku nk btaw ko, aku x mo jadi seorang yang bukan aku.. ye berubah untuk owg tersayang katanya… ye, dalam idup ne kter perlu buat sumthin different untuk elak jemu.. buat sumthing yang jarang kita buat untuk ade kngn sweet… ayyo… aku bkn owang mcm tu la wehy..  hurm.. aku gagal ujian kesabaran dan gagal ujian kesungguhan. huU~ ittew la aku..

p/s : time kaseh r wehy sbb bg aku tips2 malam td.. tp aku x bleh wt r.. working alone never achieve the gewd performance my dear fwend….

Advertisements

16 thoughts on “Internship Call

  1. tiap2 owg ade cara masing2..klau wrking alone xle achieve good prformance..wrking la rmai2..hik2
    rappers mnde lak mun? ya a’au tu ke?hehe

  2. ne working len r tasya… bkn cm buat projek mega2 tu… ntah moon tu tasya.. ko layan r die tu..
    ish nk jd fabulous cat pon ade owg kaco..wakakaka..
    wehy tasya.. moon skang ske lagu indon dangdut.. betek2 aaahhhh! arghh2… aaahhhh2… ish… bunyi cm mendesah…hahaha..

    ish.. x sabo nye nk tggu ezora abesh…. onnie tu jahat r… si karina pon jahat.. kesian kerktone(sbut style karina sebut kak ton… hahaha)

  3. haaa aku smbung ni….

    Nggak boleh begini, nggak boleh begitu
    Harus apalagi? Harus apalagi?
    Kau ngomongnya ini, ku ngomongnya itu
    nggak nyambung lagi, nggak nyambung lagi

    BeTe, BeTe, BeTe, BeTe, BeTe, BeTe aah..
    BeTe, BeTe aah..
    BeTe, BeTe aah..
    basi, basi, basi, basi, basi, basi lhoh

    Lama-lama aku bisa jadi gila
    Baby aku inginkan putus
    Baby aku tak sanggup lagi denganmu

    Maumu begini, mauku begitu
    Nggak pernah ketemu, nggak pernah ketemu
    Kau ngomongnya ini, ku ngomongnya itu
    Nggak nyambung lagi, nggak nyambung lagi

    BeTe, BeTe, BeTe, BeTe, BeTe, BeTe aah..
    BeTe, BeTe aah..
    BeTe, BeTe aah..
    basi, basi, basi, basi, basi, basi lhoh
    Lama-lama aku bisa jadi gila

    Baby aku inginkan putus
    Baby aku tak sanggup lagi denganmu
    Baby aku inginkan putus
    Baby aku tak sanggup lagi denganmu

    Nggak pernah ketemu

    O!.. nggak bakal ketem

    Baby aku inginkan putus
    Baby aku tak sanggup lagi denganmu
    Baby aku inginkan putus
    Baby aku tak sanggup lagi denganmu

    ah.. ach.. agh…

    BeTe, BeTe aah..
    basi, basi lhoh

    Oo!.. Baby aku inginkan putus (putus aja ya?)
    Baby aku tak sanggup lagi denganmu
    Baby aku inginkan putus
    Baby aku tak sanggup lagi denganmu

    Oo.. Oh yea.. Oo.. Oh yea..
    Baby… Baby…
    Uugh… Baby…
    Baby aku inginkan putus

    p/s : pusing pala aku wehy….

  4. hahaha. beteh2 beteh2.. ahhhhh…. universiti malaysia pahang..wadah ilmuan berkeunggulan… beteh2.. beteh2… ha tgkk dh bcmpor2 nk ngn lgu uni.. aish

    moon ko skang pencinta indon… chayok mun… geren loo!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s